fotogalerij

De onderbouw

De Vlinders en de Kukeluusjes, de streeknaam voor lieveheersbeestjes, zijn de stamgroepen van de onderbouw. Hierin zitten de kinderen van groep 1 en 2 en stromen de vierjarigen gedurende het schooljaar in.


In de stamgroep werken we rondom thema’s, die door de kinderen en juf samen worden opgebouwd. Hierdoor ontstaat een hoge mate van betrokkenheid en gezamenlijkheid. Via spel maken de kleuters zich “de echte wereld” eigen. Zo ontstaat een onderwijsaanbod dat een balans vormt tussen betekenisvolle activiteiten voor de kinderen en de doelen die wij nastreven.


Het dagprogramma is altijd een combinatie van de basisactiviteiten: gesprek, spel, werk en vieren. Iedere dag beginnen we in de kring; we voeren gesprekken, hebben overleg, vieren feestelijke momenten, maken plannen of doen taal-, reken- of muzikale activiteiten. Op het planbord laten we onze plannen zien. Enerzijds is er vrije keuze, anderzijds is er opdrachtenwerk. We ontdekken, experimenteren en onderzoeken graag. Soms alleen, maar vooral samen. We leren van elkaar en helpen elkaar waar we kunnen. Geregeld zijn er instructiemomenten, dan wordt er onder begeleiding, de ene keer met de hele groep, de andere keer met een klein groepje, iets nieuws aangeleerd. In de speelzaal doen we spelletjes, bewegen we op muziek en gymmen we met materialen. Bij mooi weer vindt u ons buiten op het grote plein waar we samen spelen en ontdekken. Het eind van een dagdeel sluiten we weer af in de kring en evalueren we ons spel en/of werk.